Winkelwagen

Thee

VerpakkingOnze thee wordt verpakt in een zeer hoogwaardige 3 - laags laminaat verpakking die absoluut vocht en geur dicht is.

Thee

Long Jing

"Long Jing" of "Draken Bron" is een van de meest bekende theeën van China. De oorsprong van de thee is het plaatsje Long Jing vlak bij het West Meer ("Xi Hu") in de provincie Zhejiang ten zuid-westen van Shanghai. Deze groene thee staat bekend om zijn licht groene kleur, de zachte smaak, geur, en mooie vorm van de blaadjes. De thee staat er om bekend een verkoelend effect te hebben en wordt daarom veel gedronken met warm weer. Deze Long Jing is de eerste pluk van dit jaar en is daardoor extra verfijnd van smaak. Onze hoogwaardige, hersluitbare, verpakking bevat 30gram thee. Gebruik voor de bereiding 2gr thee per 200ml water van 70˚.

€ 4,20
Hoeveelheid:

Hua Cha 2

Deze theebloem in de vorm van een hartje bestaan uit een bundel van gedroogde theebladeren gewikkeld rond twee kleine jasmijn bloemen. In heet water ontvouwd de bundel zich tot een krans van theebladeren en de prachtige jasmijn bloemen. In onze glazen theepotten is dit effect van ontvouwen prachtig te zien. De bloemen worden per 4 stuks verpakt.

€ 3,95
Hoeveelheid:

Moli Hua

Thee verrijkt met de geur van jasmijn bloemen is al eeuwen een favoriete thee in China. De zoet geurende jasmijn bloemen openen zich enkel in de nacht. Daarom worden ze vroeg in de ochtend geplukt, en gedurende de dag koel gehouden. S'avonds worden ze toegevoegd aan de warme, gedroogde theebladeren, die vervolgens de geur van de jasmijn opnemen. Jasmijn thee wordt onder andere geproduceerd in het gebied rond Fuzhou in de Fujian provincie. Onze hoogwaardige, hersluitbare, verpakking bevat 30gram thee. Gebruik voor de bereiding 2gr thee per 200ml water van 80˚.

€ 3,95
Hoeveelheid:

Xiao Long Zhu

Deze thee is net als de "Moli Hua Cha" een groene thee die verrijkt wordt met de geur van jasmijn bloemen. Voor de productie van jasmijn parels worden eerst een paar theebladeren en bladknop met de hand opgerold tot een parel. Daarna worden de parels langzaam gedroogd en worden verschillende malen jasmijn bloemen toegevoegd. Door de vorm van de parels zijn de jasmijn bloemen gemakelijk te verwijderen. In de thee ontvouwen de parels zich geleidelijk zodat het aroma langzaam wordt afgegeven aan de thee. Onze hoogwaardige, hersluitbare, verpakking bevat 40gram thee. Gebruik voor de bereiding 2gr thee per 200ml water van 80˚.

€ 4,20
Hoeveelheid:

Tie Guan-Jin

Deze thee, de meest beroemde van de Chinese oolongs, is vernoemd naar de bodhisattva "Guanyin", ookwel de godin van vergiffenis genoemd. Ook is het de naam van de soort thee-struik, waarvan de glimmende donkergroene bladeren deze aromatische thee geven. In tegenstelling tot de meeste andere thee-soorten kan Tie Guan Jin diverse keren opgeschonken worden. Dit komt doordat de bladeren na het drogen opgerold worden, zodat het langer duurt voordat de bladeren zich volledig ontvouwen, en al hun smaak en aroma prijsgeven. De thee wordt geproduceerd in de provincie Fujian, o.a. in de omgeving van de stad Anxi. Onze hoogwaardige, hersluitbare, verpakking bevat 40gram thee. Gebruik voor de bereiding 2gr thee per 200ml water van 85˚.

€ 3,95
Hoeveelheid:

Dian Hong

In de Yunnan provincie, waar de Dian Hong ("Yunnan Rood") vandaan komt, wordt al gedurende 1700 jaar thee geproduceerd. Dit is een zwarte thee echter zwarte thee wordt in China als 'rode' thee aangeduid. De thee wordt geproduceerd van de stekken van de oorspronkelijke 'Yunnan Dayeh' thee struik, waarvan ook de medicinale Puer thee geproduceerd wordt. De thee bestaat uit de bladeren en goud kleurige bladknoppen, en heeft een honing- en noten achtige smaak.Onze hoogwaardige, hersluitbare, verpakking bevat 40gram thee. Gebruik voor de bereiding 2gr thee per 200ml water van 85˚.

 

€ 3,95
Hoeveelheid:

Puer 

Pu-Erh thee komt uitsluitend uit de Yunnan provincie. Deze thee wordt zowel als losse thee verhandeld of geperst in allerlei vormen. Aan deze thee worden verschillende medicinale eigenschappen toegeschreven zoals verlaging van cholesterol en een goede invloed op de spijsvertering. De thee heeft een unieke smaak, met name als de thee langer 'gerijpt' is. Onze hoogwaardige, hersluitbare, verpakking bevat 40gram thee. Gebruik voor de bereiding 2gr thee per 200ml water van 85˚.

€ 3,95
Hoeveelheid:

Da Mei Gui

"Mei Gui" is thee getrokken van rozen knopjes die worden geplukt zodra de bloemknop is onstaan, de kelkbladeren afgevallen zijn, maar voordat de bloem zich geopened heeft. Deze thee heeft een zachte en bloemige smaak en vanzelfsprekend een heerlijke rozengeur. Er kan voor deze thee enkel rozen knopjes gebruikt worden echter een de knopjes kunnen ook heel goed gecombineerd worden met jasmijn thee. Onze verpakking bevat 30gram thee. Gebruik voor de bereiding 2gr thee per 200ml water van 70˚.

€ 3,95
Hoeveelheid:

Xiao Mei Gui

Ook deze "Mei Gui" is thee van rozen knopjes. Echter deze bloem knopjes zijn kleiner en donkerder van kleur. De smaak van deze thee sterker dan de "Da Mei Gui" waardoor deze thee heel goed tot zijn recht komt in combinatie met jasmijn thee. Onze verpakking bevat 30gram thee. Gebruik voor de bereiding 2gr thee per 200ml water van 70˚.

€ 3,95
Hoeveelheid:

Hua Cha 3

In de zomer worden de bloemen van de chrysant geplukt en gedroogd. Thee van chrysant bloemen helpt bij de spijsvertering, spanning en hoofdpijn. Ook koelt de thee het lichaam wanneer dit 'verhit' is geraakt door te vet of pittig eten, alcohol gebruik of onregelematige nachtrust. De thee is een uitstekende dorstlesser en kan zowel warm als koud gedronken worden. Deze thee bevat geen theine en is dus een ideale thee om voor het slapen gaan te drinken. Onze verpakking bevat 30gram thee. Gebruik voor de bereiding 2gr thee per 200ml water van 70˚.

€ 3,95
Hoeveelheid:

Hua Cha 1

Theebloemen bestaan elk uit een bundel van gedroogde theebladeren gewikkeld rond een of meer gedroogde bloemen. In heet water ontvouwd de bundel zich tot een krans van theebladeren en prachtige bloem. Deze theebloem bestaat uit groene theebladeren en een paarse crysant. In onze glazen theepotten is dit effect van ontvouwen prachtig te zien. De bundel kan twee of drie keer opnieuw opgeschonken worden. De bloemen worden per 4 stuks verpakt.

€ 3,95
Hoeveelheid:

proefpakket

Voor diegenen die willen kennis maken met verschillende soorten thee bieden wij een proefpakket bestaan de uit 10gram "Tie Guan Jin" (oolong thee), 10gram "Moli Hua Cha" (jasmijn thee of jasmijn parels), 10gram "Dian Hong" (zwarte thee) en 10gram "Puer" (medicinale thee). Voor de juiste temperatuur zie de omschrijving bij de specifieke soort thee.

€ 3,95
Hoeveelheid: